Tallinna Kunstihoones tänati EV100 kunsti- ja muusikaprogrammi panustanuid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 kunstiprogrammi koordinaator Kadi Kesküla ja EV100 muusikaprogrammi koordinaator Kristel Üksvärav
EV100 kunstiprogrammi koordinaator Kadi Kesküla ja EV100 muusikaprogrammi koordinaator Kristel Üksvärav Foto: Aron Urb / EV100

Laupäeval, 23. veebruaril toimus Tallinna Kunstihoones EV100 kunstiprogrammi ja EV100 muusikaprogrammi pidulik lõpetamine. Juubeliperioodil korraldati Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul ligi 150 kunstisündmust ning kokku valmis enam kui 50 tundi uut heliloomingut.

„Juubeliperioodil on Eesti kunsti- ja muusikavaldkond veelgi kirkamaks ning kõlavamaks muutunud,“ nentis Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

„Mul on äärmiselt hea meel, et nii paljud Eesti kunstnikud ja muusikud said inspiratsiooni Eesti sajanda sünnipäeva ühisest tähistamisest. Iga teos on olnud omamoodi ning väga sooja südamega nii Eestis kui ka välismaal vastu võetud,“ lisas Rohumaa.

Vaata galeriid tänusündmusest 

Tänuüritusel esitas Sander Mölder EV100 muusikaprogrammi teostest komponeeritud pala, mille taustal esitati fragmente Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul loodud balletist „Keres“.

Kunstihoones sai tutvuda EV100 kunstiprogrammi viimase näitusega, milleks on Liina Siibi isikunäitus „Paradiisi poliitika“. Näitus on avatud 14. aprillini.

  • EV100 kunstiprogrammi sündmused leiab SIIT.
  • EV100 muusikaprogrammi tähtsündmused leiab SIIT.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles