Video: CEVi president kutsus tulihingelised Eesti vollefännid EM-finaali kaema

Toimetas Kris Ilves
Copy
Eesti võrkpallifännid, CEVi president Aleksandar Boricic ja CEVi asepresident Hanno Pevkur.
Eesti võrkpallifännid, CEVi president Aleksandar Boricic ja CEVi asepresident Hanno Pevkur. Foto: CEV

Kuigi Eesti võrkpallikoondis ei suutnud käimasoleval EM-finaalturniiril ootustele vastavalt mängida, saab tunnustada rahvusmeeskonna pöidlahoidjaid, kes rahvusmeeskonnale Hollandis kohapeal tulihingeliselt kaasa elasid.

Eesti meeskonda toetas EM-finaalturniiril umbes 1500 tuhat fänni, kes andsid endast nii Rotterdamis kui Amsterdamis toimunud D-alagrupi kohtumistes maksimumi. Paraku kaotas Eesti alagrupis kõik mängud: Poolale ja Hollandile 1:3 ning Montenegrole, Tšehhile ja Ukrainale 0:3.

Euroopa võrkpalliliidu (CEV) kodulehekülg kirjutab, et kõige vingemad fännid lähevad sõna otseses mõttes kõikjale, kus rahvusesindus mängib. Isegi mängijad on üllatunud, nähes üpris ootamatutes kohtades tribüünidel tuttavaid nägusid. CEVi lehekülg toob esile Merike Meriküla ja Priit Randpõllu, kes on alati kohal.

«Kodumaal oleme juba kaua oma meeskonnale kaasa elanud. Esimene kord, kui välismaal meeskonda toetasime, oli 2017. aastal Poolas toimunud EM-finaalturniiril. Emotsioonid olid nii positiivsed ja pidime seda jätkama,» selgitas Meriküla, lisades, et mullu käisid nad meeskonnaga kaasas Tšehhis, Portugalis, Lätis ja Iisraelis ning tänavu Horvaatias.

Rahvustiimide toetamine tekitab erilise tunde, mis näitab, mida eestlaseks olemine tegelikult tähendab.
Eesti võrkpallifänn

Lisaks reisisid nad rahvusnaiskonda toetama Soome, Sloveeniasse, Kreekasse ja Ungarisse. «Rahvustiimide toetamine tekitab erilise tunde, mis näitab, mida eestlaseks olemine tegelikult tähendab. Meile see meeldib,» lisas Meriküla.

Tulihingeliste fännide toetus pole jäänud märkamata. CEVi president Aleksandar Boricic isiklikult kutsus neid järgmisel nädalal, 29. septembril Pariisis toimuvale finaalmängule. «Muidugi läheme! Oleme selle üle väga õnnelikud ja tänulikud,» lausus Meriküla.

Eesti võrkpalliliidu president ja CEVi asepresident Hanno Pevkur lisas omalt poolt: «Ehkki meie meeskonna suvi pole õnnestunud, on meie fännid alati tippvormis ja toetavad meie mängijaid ükskõik mis olukorras.  Seepärast võrkpalli mängitaksegi, need mängud on fännidele!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles